Young Horses in Lier eindigt met 4 Belgen in top 15

Young Horses in Lier eindigt met 4 Belgen in top 15

Op het CSIYH1* in het Azelhof voor de 7- en 8jarige paarden is het enkel Zoe Conter die een plaatsje in de top 10 weet te halen. Wel opvallend, twee derde van het podium werd ingenomen door paarden uit het BWP-stamboek. 

De eerste plaats was voor de 8-jarige KWPN merrie, RHR Supernova. Zij had in het zadel de Amerikaanse Ransome Rombauwer. De combinatie kon van de zeven foutloze barragedeelnemers de snelste tijd klokken. Michael Duffy en de 7-jarige Pablo van het Geinsteinde (V. Freeman VDL) waren net iets trager en eindigden tweede. Op het laatste blokje mocht de Zweedse Petronella Andersson plaatsnemen met de 8-jarige Hunter's Scendro-afstammingeling Ollister du Lys. 

Plaats vier was voor Hayley Barnhill en de 8-jarige Oddur van Beaugaarde (V. Toulon). Roosje Brouwer eindigt met Jackpot VDM (V. Q. Breitling LS) onderaan de top 5. 

Voor ons land was Zoe Conter de snelste vierpunter. In een tijd van 38,94 kon ze de 8-jarige Olana van 't Kruis net niet foutloos rondsturen. Haar tijd zou haar een tweede plek opgeleverd hebben. 

Klik hier voor alle resultaten