WK-topper Fairplay H gaat verder met nieuwe ruiter

WK-topper Fairplay H gaat verder met nieuwe ruiter

De 13-jarige Württemberg ruin Fairplay H maakte drie keer deel uit van het Duitse team op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden. Nu heeft hij een nieuwe ruiter. De 19-jarige Laura Franziska Riegel neemt de teugels over. 


In 2017 nam eigenaresse Linda Knoll zelf de touwtjes in handen. Fairplay H bevestigde ook zijn kwaliteiten met haar als ruiter. De ruin heeft in totaal al 53 (!) proeven op gevorderd en vergevorderd niveau gewonnen. Hij heeft echter nooit de sprong naar de Grand Prix proeven gemaakt. Maar dat hoeft hij niet. Want de 19-jarige Laura Franziska Riegel wil met hem meedoen aan het Young Rider rubrieken, waar ze zich op gevorderd niveau moeten bewijzen.

Voor Linda Knoll is het een afscheid met gemengde gevoelens: "Het was een geweldige tijd! Hij vocht altijd voor je en is zo betrouwbaar. Wij, Ines en ik, zijn dankbaar voor de buitengewone successen die we met hem hebben kunnen vieren! Ik hoop dat Laura, die hem al verschillende keren heeft geprobeerd en meer dan enthousiast over hem is, met hem succes zal hebben in de Young Rider Tour. Het is belangrijk voor ons dat hij topmanagement blijft krijgen en een vijfsterrenhuis krijgt. We wensen Laura veel succes, fingers crossed!" 

Bron: St-Georg