Wilm Vermeir: "Op deze manier mijn slechtere week toch nog kunnen goedmaken"

Wilm Vermeir: "Op deze manier mijn slechtere week toch nog kunnen goedmaken"

Wilm Vermeir werd zonet derde in de Wereldbeker van Mechelen. Hij was zelf heel blij met deze prestatie: "Ik zet altijd mooie prestaties neer in Mechelen maar deze week had ik een beetje pech. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn mindere week op deze manier toch nog heb kunnen goedmaken".

Hij ging verder: "Toen ik het parcours aan het verkennen was, wist ik dat dit een parcours voor mij en IQ zou kunnen zijn. Ik hoopte dus echt op een foutloze ronde. In de barrage heb ik ook niet het grootste risico genomen omdat ik mijzelf vooral van een nulrit wilde verzekeren. Achterf bleek dat dus de goede keuze. Ik weet dat IQ van nature niet zo een heel snel paard is, dus te hard rijden, zou te veel risico met zich hebben meegebracht". 

Over de jumping van Mechelen wist hij nog het volgende te zeggen: "Elke Belg wil hier in Mechelen zijn en hier aan de start komen. Ik denk dat ik alle proeven hier al gereden heb, van de LRV proeven tot nu dus ook de Wereldbeker. Ik wil dit concours voor geen geld van de wereld missen en ik ben altijd blij om hier te zijn".