Wilm Vermeir domineert Youngster rubrieken in Sentower Park

Wilm Vermeir domineert Youngster rubrieken in Sentower Park

In Sentower Park werden in afwachting van de Grand Prix die momenteel aan de gang is, nog verschillende finales gereden. 

7- en 8-jarigen

In de rubriek voor 7-en 8-jarige paarden domineerde Wilm Vermeir. Hij reed Bentley van het Hulgenrode (v. Bamako de Muze) foutloos naar de finish in 29,50 seconden. Hij nam naast de eerste ook de tweede plaats voor zijn rekening. Hij rekende hiervoor op Enola Gay of Two Notes Z. Ook met deze ruin hield hij alle balken in de lepels en finishte in 29,72 seconden. Valentijn De Bock Ho-Chi (v. Toulon) vervolledigden de top drie.

Voor Sanne Thijssen en Huppeldepup (v. Tyson) was er een vierde plaats. Marijn Poelmans en Napoli van't Klavertje Vier (v. Vigo d'Arsouilles) eindigden op vijf.

6-jarigen 

In de rubriek voor 6-jarige paarden reed Melanie Gelin naar de overwinning. In het zadel van Ganesh (v. Gemini CL) sprong ze een foutloze ronde in 32,25 seconden. Kersten Deakin en Qlicious (v. Cornettino Ask) namen de tweede plaats voor hun rekening. Maxime Tips en Ohlala van't Gelut (v. Thunder vd Zuuthoeve) eindigden op de derde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 33,26 seconden. 

Nando De Miranda (Cat Noir) en Frederic Bouvard (Frodo van de Withoeve) vervolledigden de top vijf.

1m25

Doron Kuipers won het 1m25. Hij reed Helvetia Moeders W (v. Tangelo vd Zuuthoeve) foutloos naar de eindmeet in 27,39 seconden. Johnny Stevens en Evico (v. Cicero Z) eindigden op twee. Mario Vermeir en Indianapolisvd Stenehei Z (v. Cicero) namen de bronzen medaille mee naar huis.

Valentyna Kukova (Udget de Rozel) en Jonas De Bock (Kiki vd Bisschop) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.