Vincent Lambrecht wint de 2* 1.45m GP kwalificatie van Opglabbeek

Vincent Lambrecht wint de 2* 1.45m GP kwalificatie van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek vormde de CSI2* 1.45m Grand Prix kwalificatie, die eveneens meetelde voor de Longines Ranking, de slotrubriek van de dag. Met zo'n elf combinaties die wisten door te stoten naar de jump-off bleven er daar zeven dubbel foutloos. Vincent Lambrecht was een van die dubbel nul combinaties en zette gelijk ook de winnende tijd neer. 

Vincent Lambrecht kon rekenen op Catwalk Harry (v. Verdi TN) om de winnende tijd van 38,40 seconden neer te zetten. Hiermee was hij de Nederlander Michael Greeve en Jacksonville Eurohill (v. Emerald) te snel af. Het duo finishte tweede in 38,74 seconden. Georgia Tame reed in het zadel van Narcotique V/H Dingenshof (v. Harley VDL) naar de derde plaats in 39,41 seconden. 

Emily Moffit en Bacara d'Archonfosse (v. Asca Z) reden naar de vierde plaats. Frank Schuttert zorgde met Farmers Girl HS (v. Aragorn W) nog voor een vijfde plaats. 

Elise Arroyave en Djoey Star blijven winnen en schrijven de 1* 1.10m rubriek op hun naam 

Elise Arroyave en Djoey Star (v. Telstar de La Pomme) wonnen afgelopen week in Lier nog twee keer de 1* 1.20m rubriek en deden daar nu nog een schepje bovenop met een overwinning in de 1* 1.10m proef. Het duo finishte in de snelste tijd van 28,07 seconden. Sara Lelievre en Tasty Lady Dt Z (v. Thunder Vd Zuuthoeve) werd tweede in 30,26 seconden. Thomas Brandt kon rekenen op La Gadelheid (v. George) om het podium te vervolledigen in 33,62 seconden. 

Yana Verschaeren en Labadoux Vd Axelhoeve (v. Quincerot Van T&L) werden vierde en verwezen hiermee Frederic Bouvard en Kinoa d'Ayrifagne (v. Montender) naar de vijfde plek. 

Overige Belgische klasseringen in 2* 1.40m 

In de 2* 1.40m proef waren er nog top twee Belgische top vijftien klasseringen voor Tatiana Troiani (Mandarina LS) en Dries van der Linden (Inero Z). 

Winst was er voor Kim Emmen die kon rekenen op Qi Dao NH (v. Douglas) om de winnende tijd van 27,23 seconden neer te zetten in deze twee fasen special proef. David Will zat de Nederlandse amazone op de hielen maar kwam niet in de buurt van haar tijd. In het zadel van Addressee (v. Messenger) finishte Will tweede met een tijd van 28,95 seconden. Samuel Hutton en Next-Pimpie (v. Nabab de Reve) vervolledigden het podium in een tijd van 29,90 seconden. 

Maximilian Bremicker (Chattanooga 31) eindigde vierde. Voor Zweden verzekerde Alexander Zetterman (Career Diplomat) een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.