Vincent Lambrecht laat Nekkerhal op grondvesten daveren met overwinning in CSI2* Grand Prix

In Mechelen werd zonet de laatste internationale springrubriek van het weekend gesprongen: de Grand Prix van de CSI2* competitie. Ondanks het feit dat de combinaties een erg pittig basisparcours voorgeschoteld kregen, slaagden er toch dertien combinaties in om de nul te behouden. Een barrage met dertien moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage was het een Belg die de Nekkerhal op zijn grondvesten deed daveren: Result Equine-ruiter, Vincent Lambrecht reed Catwalk Harry (v. Verdi TN) in 37,69 seconden naar de finish, een tijd die voor geen enkele andere combinatie zelfs maar te evenaren bleek. Het duo finishte in 37,69 seconden, ruim voldoende om de overwinning in de wacht te slepen.

De tweede plaats kwam in handen van My Relander. De amazone uit Estland rekende op Expert (v. Ustinov) om in in 38,14 seconden foutloos rond te springen. De derde podiumplek ging opnieuw naar België: Christophe Vanderhasselt kon in het zadel van de 8-jarige Popeye van't Klavertje Vier (v. Cornet Obolensky) een nulronde achter zijn naam noteren in 38,95 seconden.

De vierde plaats kwam in Nederlandse handen met Doron Kuipers. Hij rekende op de 10-jarige I Am Codex (v. Codex One) om in 39,14 seconden foutloos rond te springen. Pieter Kenis en Ohaj de Regor (v. Kannanà maakten de top vijf compleet na een foutloze ronde in 40,25 seconden.

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Andres Vereecke (Call Me de Muze Z), Aaron Tijskens (Hurricane), Jeroen de Winter (Leandro VG) en Ann Carton-Grootjans (Kayenne Z).