Paarden en pony’s van manege Breugelhoeve in Peer in de watten gelegd door vrijwilligers

Paarden en pony’s van manege Breugelhoeve in Peer in de watten gelegd door vrijwilligers

De paarden en pony’s van manege Breugelhoeve M&M in Peer worden vandaag in de watten gelegd. Nadat eerder de manege in opspraak kwam. Momenteel is het de stad Peer zelf die in de continuïteit en het onderhoud van de dieren zelf voorziet. 5 vrijwilligers van zelfstandige sportmasseurs geven de paarden een professionele sportmassage met ontspannende oliën. Het initiatief komt er nadat de manege eerder dit jaar in opspraak kwam na mishandeling van een pony door een lesgever.

5 sportmasseurs en sportmasseurs in opleiding leggen de paarden en pony’s van manege Breugelhoeve in Peer vandaag in de watten met een professionele sportmassage. Het initiatief komt van vrijwilligers van L’Ami D’Or en Massage Hippique nadat de manege eerder dit jaar in opspraak kwam na mishandeling van een pony. Met de actie willen de vrijwilligers vooral zorgen voor een verdiend verwenmoment voor de paarden.

“Na het schandaal van de afgelopen maanden hier op de manege wilden we vooral de paarden een fijn eindejaar bezorgen”, vertelt Jessica Sijbers van L’ Ami D’Or. “Daarom hebben we last minute aan de Stad Peer gevraagd of we de paarden op vrijwillige basis een sportmassage mochten geven. En dat plan werd meteen enthousiast onthaald."

Jessica Sijbers: “Deze ochtend hebben we eerst alle paardenstallen bezocht om een eerste algemene check te doen van ieder individueel paard. Zo konden we kijken welk dier welke behandeling of massage nodig heeft. Dat kan gaan van sportmassages of het gebruik van essentiële oliën. Per paard voorzien we toch een uur à anderhalf uur, dus we nemen ruim de tijd om ieder dier te laten genieten.”

“Ik word zelfs een beetje emotioneel als ik zie hoe de dieren genieten”, vertelt ook Angelique Schreurs van Massage Hippique. “Sommige dieren laten zelfs hun eten staan wanneer we met hen bezig zijn. We gebruiken verschillende ontspannende technieken. Zo gebruiken we essentiële oliën zoals pepermunt, want dat is bijvoorbeeld goed voor de maag. Maar daarnaast behandelen we spierpijnen met onze handen, massagestenen of andere types oliën. Ieder paard is anders en heeft een andere massagetechniek nodig”, besluit Scheurs.

bron: VRT Nws