Vijfde plaats voor Gilles Thomas in uitdagende CSIO3* Grand Prix van Madrid

Vijfde plaats voor Gilles Thomas in uitdagende CSIO3* Grand Prix van Madrid

In Madrid kregen de CSIO3*-ruiters vandaag een zeer uitdagende Grand Prix voorgeschoteld. Slechts zeven combinaties konden het 1m50-hoge basisparcours foutloos afleggen en in de beslissende barrage kon enkel de top vier foutloos blijven. Uiteindelijk ging de winst naar Spanje dankzij Eduardo Alvarez Aznar. Onze landgenoot Gilles Thomas leverde de beste Belgische prestatie met een mooie vijfde plaats. 

Eduardo Alvarez Aznar zat in het zadel van de zeventienjarige Rokfeller de Pleville Bois Margot (v. L'Arc de Triomphe). Samen wonnen de proef in de snelle tijd van 39,82 seconden. Niemand deed beter zonder daarbij in de fout te gaan. 

Duarte Seabra deed het iets rustiger aan. Met HHS Washington (v. Tinaranas Inspector) eindigde hij op de tweede plaats in 42,62 seconden. Karl Robins vervolledigde met Equine America G Camille HBF (v. VDL Zirocco Blue) de top drie. Voor Philippe Leoni en Uhlan Okkomut (v. Mylord Carthago) was er een vierde plaats.

Gilles Thomas leverde de beste Belgische prestatie. Met de negenjarige Jetric van Beek Z (v. Jivago d'Arsouilles) ging hij razendsnel door de barrage. Hun tijd van 38,79 seconden had ruimschoots genoeg geweest voor de overwinning maar een foutje onderweg deed hen kelderen in het klassement. Thibeau Spits zat met King van Essene (v. Calido I) in hetzelfde scenario. Hun tijd had goed geweest voor de tweede plaats maar ook zij kregen een foutje onderweg waardoor het eindresultaat een zesde plaats werd. Bart Clarys en Joie de Toulon (v. Toulon) zagen we nog terug op de zevende plaats met zes strafpunten in de barrage. 


Klik hier voor de volledige uitslag.