Vernaet en Peeters claimen podiumplek in Grand Prix Sentower Park

Vernaet en Peeters claimen podiumplek in Grand Prix Sentower Park

In Sentower Park werd de dag zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI1* competitie. Een barrage met zeven combinaties moest uitsluitsel bieden en in die barrage was het de voormalige Italiaanse nationale kampioene Giulia Martinengo Marquet die aan het langste eind trok. Zij reed de 11-jarige Scuderia 1918 Calle Deluxe (v. Cesano 2) foutloos rond in 39,27 seconden en was hiermee de enige die de chrono onder 40 seconden kon houden. 

Frederic Vernaet en Just Dance T&L Z (v. James van de Kornelishoeve) mochten de tweede plaats op hun naam schrijven. De 9-jarige Zangersheide merrie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 40,15 seconden. Leonie Peeters mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen. In het zadel van Belanda (v. Cristo 5) sprong ze een foutloze ronde in 40,91 seconden. 

Margareth Eikner (Cardentos Rose Dree Boeken) en Celine Schoonbroodt-De Azevedo (Cunenvio EB) werden vierde en vijfde. 

Eerder vandaag kon de familie Housen zich ook al in de spotlight rijden in het 1m25. Voor Alexander was er met de Strooper Jul de Rock 1 Z (v. Dominator 2000 Z) een foutloze ronde in 61,09. Dit leverde hen de vierde plek op in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Zijn zus Emilia kon met All Star Hh Z (v. Air Force HH) eveneens een foutloze ronde springen en stopte de chrono na 63,45 seconden. Dit leverde haar de negende plek op. 

In het 1m15 mocht Juliette Herpoel zilver in ontvangst nemen. Zij reed Carrera Kdw Z (v. Corland) foutloos rond in 40,08 seconden. Giel Vangeebergen, die eerder deze week al een overwinning op zijn naam kon schrijven, moest nu vrede nemen met de vierde plaats. In het zadel van Gazelle (v. A Lee Spring Power) sprong hij foutloos rond in 43,21 seconden. Liesel van Mechelen en Cirus de Virton (v. Tresor de Virton) mochten de zesde plaats in ontvangst nemen.

Klik hier voor de resultaten