Belgen op voorlopige zesde plaats op EK, Donckers beste individueel

Belgen op voorlopige zesde plaats op EK, Donckers beste individueel

In Haras du Pin staat dit weekend het EK voor eventingruiters op het programma. Vandaag kregen de ruiters een erg pittige cross voorgeschoteld. Heel wat combinaties slaagden er niet in om de cross zelfs maar uit te rijden en gaven halverwege op. De leden van het Belgsiche Nations Cup team slaagden daar wel in. Karin Donckers staat als beste Belgische op de zeventiende plaats geklasseerd met een score van 47,7 seconden. Donckers reed met Fletcha van't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles) een foutloze cross in 9 minuten en 11 seconden. 

Er konden nog drie andere Belgen het parcours zonder fouten doorkomen: Jarno Verwimp (Mahalia), Cyril Cavrilovoc (Elmundo de Gasco) en Senne Vervaecke (Google Van Alsingen) nemen zo plaatsen 28-30 in het voorlopige klassement voor hun rekening. Lara de Liedekerke-Meier en Hermoine d'Arville (v. Birkhof's Royaldik) konden de nul niet behouden maar reden wel een erg snelle tijd. Ze eindigden zo op de 31ste plaats.

In de landencompetitie staan de Belgen op een voorlopige zesde plaats. 

Groot-Brittannië staat aan de leiding in zowel het individuele als het landenklassement. Rosalind Canter en Lordships Graffalo reden een schitterende, snelle én foutloze cross waardoor ze de leiding in het individuele klassement nemen. Haar landgenote Kitty King volgt op de voorlopige tweede plaats. In het landenklassement staat Duitsland voorlopig op zilver.

Klik hier voor alle resultaten