Vandenberk laat Brabançonne weerklinken in Kronenberg

Vandenberk laat Brabançonne weerklinken in Kronenberg

In De Peelbergen wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. De dag ging van start met een 1m30 én een 1m40 rubriek voor de CSI2* ruiters. In het 1m30 ging de overwinning naar Jens Vandenberk. Hij kon in het zadel van Cynthia Z (v. Calvados) een foutloze ronde springen in 63,63 seconden. 

De rest van de top vijf kleurde volledig oranje. Voor Marlies van Soest was er met de BWP-merrie Marieke (v. Cicero Z van Paemel) een foutloze ronde in 63,80 seconden. Ze bleven hiermee Eric Ten Cate voor die Ivoor (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de derde plaats reed. Deze combinatie slaagde er ook in om de nul te behouden en finishte in 66,31 seconden. 

Jack Ansems (Iron Man) en Piet Raijmakers Jr (Grand Prix RV) vervolledigden de top vijf.

In het hoofdnummer van de dag, het 1m40 reed Markus Renzel naar de overwinning. Hij liet in het zadel van Dobby (v. Larimar) alle balken in de lepels en klokte af in 64,61 seconden. Niels Kersten was de beste Nederlander op de tweede plaats. Hij rekende op Kyamant van't Spieveld (v. Diamant de Semilly) om in 66,58 seconden een foutloze ronde te springen. Albert Zoer en Credendo (v. Clarimo) vervolledigden de top drie op de derde plaats. 

Marie Skei (Credendo) en Olivia Natasha Poole (Quality) eindigden op de vierde en de vijfde plaats. 

De beste Belgische prestatie kwam van Gert-Jan Hubrechts. Hij nam in het zadel van Sauvage des Aulnes (v. Jenny de la Cense) de negende plaats mee naar huis. 

Klik hier voor alle resultaten