Vandenbossche laat Brabançonne weerklinken in Oliva. Naessens en Van Belle naar zilver

Vandenbossche laat Brabançonne weerklinken in Oliva. Naessens en Van Belle naar zilver

In het Zuiden van Europa zijn de tours in volle gang. Nadat Koen Vereecke en Fabienne Daigneux het eerder vandaag al goed deden in de Youngster Tour van Oliva, kon ook Mike van Belle in Valencia niet achterblijven. Hij strandde met Scendor Z (v. Hunters Scendro) op de tweede plaats in de rubriek voor 5-jarige paarden. 

15 combinaties traden aan in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De winst ging naar Paco Mamadou Diouf. Hij rekende op Galax Destiny's (v. Goldfever) om in 83,25 seconden een foutloze ronde te springen. De Senegalees bleef hiermee Mike van Belle. Van Belle reed de Zangersheide hengst Scendor Z (v. Hunters Scendro) naar de tweede plaats door in 83,28 seconden een foutloze ronde te springen. Andrea Benatti en Vuiton van de Grenshoeve Z (v. Vagabond de la Pomme) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 84,83 seconden. 

Benny Naessens (Lasall B) en Robin Muhr (Crocodile Rock) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

Benny Naessens kon zich met Emotion van't Lozerhof (v. Emerald van't Ruytersh)f klasseren op de twaalfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

Ook in de rubriek voor 6-jarige paarden deden de Belgen het erg goed. Bjorn Vandenbossche reed Pippa van't Heike (v. Scendix) naar de overwinning. Hij was de snelste in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 74,85 seconden. 

Benny Naessens volgde op de tweede plaats. Hij kon de nul behouden in het zadel van Rambo ter Linden (v. Richebourg) en finishte in 76,09 seconden. Imma Roquet Autonell was met Idal Del Maset goed voor de derde plaats; De Spaanse amazone liet alle balken in de lepels en finishte in 77,64 seconden.

Jessie Fournel (Fjord d'Austral) en Melissa Laenen (Jax LVP) vervolledigden de top vijf.

Voor Nadege Janssen was er een zevende (Canquarista PS) en achtste (Conthatol PS) plaats.

Klik hier voor de resultaten