Vader én zoon Guery domineren rankingrubriek Oliva

Vader én zoon Guery domineren rankingrubriek Oliva

In Oliva wordt er nog steeds druk op internationaal niveau gesprongen is. De Grand Prix staat later vandaag op de planning maar in afwachting daarvan werd er zonet al een rankingrubriek van de Gold competitie gesprongen. Er kwamen 62 ruiters aan de start en de Belgen waren alvast erg goed vertegenwoordigd in de prijzen: de volledige top drie kleurde immers Belgisch. 

De overwinning was voor Jérôme Guery. Hij kon in het zadel van Eras Ste Hermelle (v. Vargas de Ste Hermelle) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 26,36 seconden. Hiermee bleef hij zijn eigen zoon Mathieu voor die met Nistria d'O (v. Falco) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 26,48 seconden. Constant van Paesschen maakte de Belgische top drie compleet. In het zadel van Balinksy (v. Balou du Rouet) kon hij de nul op het scorebord houden en klokte hij af in 26,53 seconden. 

Charlotte Leoni was de enige niet-Belgische in de top vijf. Zij reed Venezia d'Elke (v. Toulon) foutloos naar de finish in 26,62 seconden wat haar een vierde plaats opleverde. Stijn Timmerman en Klaartje Z (v. Kannan) maakten de op vijf compleet na een foutloze ronde in 28,13 seconden. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Andres Vereecke (Halima van het Bonte Hof Z) en Anthony Philippaerts (Laurier). Zij eindigden respectievelijk op de zesde en de dertiende plaats.

Klik hier voor de resultaten


Foto: Oliva Clicphoto