Wim Vinckx springt naar brons in CSI1* Grand Prix Zangersheide International

In Sentower Park nadert de eerste editie van The Zangersheide International stilaan zijn einde met de Grand Prix van de CSI4* competitie die later vandaag nog op het programma staat. In afwachting hiervan kregen de CSI1* ruiters alvast hun Grand Prix voorgeschoteld. 45 Combinaties traden aan in deze 1m35 Grand Prix, vijftien van hen konden de nul behouden in de basisronde. Een barrage met vijftien moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar.

In die barrage ging Philipp Weishaupt met de overwinning aan de haal. Hij haf een ware 'barrageles', hij draaide scherp in naar elke hindernis maar zijn plan werd feilloos uitgevoerd. Dit resulteerde voor hem en Faberge de Berg (v. Wängsjöbergs Stuteri) in een foutloze ronde in 34,11 seconden én dus de gouden medaille. Evie Buller en Elenoor (v. Guardus Limbus) namen de tweede plaats voor hun rekening. De 12-jarige merrie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 34,33 seconden. Wim Vinckx zorgde voor de beste Belgische prestatie met een derde plaats. Vinckx reed zijn 8-jarige Comme Il Faut dochter Hadewyn van't Ravennest foutloos naar de finish in 35,02 seconden.

Barbara Schnieper (v. Coco G Z) en Leopold van Asten (VDL Groep Kimbel) maakten de top vijf compleet.

Niels Bruynseels kon zich met Ratina Delta Z (v. Ramiro Z) op de achtste plaats klasseren. Voor Wilm Vermeir rn Top Invest 313 Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) was er een negende plaats.