Top drie klassering voor Andres Vereecke in rankingproef van het Azelhof

Top drie klassering voor Andres Vereecke in rankingproef van het Azelhof

De hoofdrubriek in Lier zorgde opnieuw voor de nodige spanning. Met maar tien foutloze combinaties bewees het parcours gebouwd op 1.45m hoogte het kaf van het koren te scheiden. Andres Vereecke gaf niet toe aan de druk en reed naar brons. 

In het zadel van Noyelle vd Begijnakker (v. Kannan) stond Vereecke aan kop na een foutloze barrage die de klok op 41,56 had. Maar de Belg werd door de Franse Max Thirouin en Utopie Villelongue (v. Mylord Carthago) verbeterd. Het duo eindigde in 40,97 wat even goed leek voor goud maar toch nogmaals verbeterd werd door Jason Foley. De Ier reed er maar liefst een grote seconde vanaf en zette zo de overwinning op zijn naam met Rockwell Rc (v. Kannan). 

In de barrage kreeg Vereecke nog gezelschap van enkele landgenoten. Zo kon Christophe Vanderhasselt op vijf eindigen met Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado) gevolgd door Jan Vermeiren en Oakley van Dorperheide (v. Elvis ter Putte). Net binnen de top tien zien we Charlotte Philippe op negen met Electro vd Kromsteeg Z (v. Emerald van 't Ruytershof). 

Volledige uitslag

In de afsluitende rubriek sprong Valerie Busschaert eveneens naar het podium. Over 1.10m hield ze Carlita Kdw Z (v. Contendro I) foutloos. De tijden van het podium en zelfs daarna liggen zeer dicht bij elkaar. Met slechts 20 honderdsten minder werd de Nederlandse Annabel Adriaanssen tweede op Ponyhof's On The Rocks (v. Joop 111). Met nog eens 11 honderdsten minder op de klok was Elizabeth Cunningham de uiteindelijke winnares met Fabienne C (v. Cor de La Bruyere). 

In de top tien kwam Marie Fil op zes met Crispy Crunch Wb (v. Crunch 3). Juliette Herpoel had de laatste dubbel foutloze uitslag voor België en werd twaalfde op Carrera Kdw Z (v. Corland). 

Volledige uitslag