Abdel Saïd bovenaan in tweede ronde Wereldbeker van Riyadh

Abdel Saïd bovenaan in tweede ronde Wereldbeker van Riyadh

De druk lag hoog voor Abdel Saïd. De Belg startte ongetwijfeld als favoriet na zijn winst van gisteren in de eerste ronde van de 4* Wereldbeker. Hij moest vandaag enkele andere combinaties voor zich dulden maar werd knap vijfde. 

Met het mes tussen de tanden verscheen Saïd als één van de negen barragisten op het verkorte parcours. Voor de tweede ronde had hij Arpege Du RU (v. Apache d'Adriers) ingeruild voor Bonne Amie (v. A Big Boy). De negenjarige merrie tikte in haar tweede fase een balk en strandde zo op vijf. Voor hem eindigde Bertram Allen die eveneens vier strafpunten achter zijn naam kreeg met Pacino Amiro (v. Pacino).

De winst kwam op naam van David Will. De Duitser was overduidelijk de snelste in het zadel van Zaccorado Blue (v. VDL Zirocco Blue). Mike Kawai was de enige andere combinatie die dubbel foutloos kon blijven en had daarvoor Saxo de La Cour (v. Tlaloc M) onder het zadel. Met één tijdsfoutje in haar eerste fase werd Edwina Tops-Alexander derde op Corelli de Mies (v. Calvaro FC). 

Volledige uitslag