Thomas De Cock naar Z-winst in Sint Gillis Waas

Thomas De Cock naar Z-winst in Sint Gillis Waas

In Sint Gillis Waas werd afgelopen weekend een nationale springwedstrijd van de LRV gesprongen. In klasse zwaar ging de overwinning naar Thomas De Cock. Hij reed Lanson-R (v. Echo van Spieveld) foutloos naar de finish in 33,27 seconden. 

Philip Van Duyse en Grosso Modo eindigden op de tweede plaats. Zij kregen vier strafpunten in de barrage maar hun snelle tijd van 34,52 seconden resulteerde dus als nog in een tweede plaats. Koen De Nijs en Mister Q van de Stationshoeve (v. Echo van Spieveld) vervolledigden de top drie. 

Cedric De Vleeschauwer (Babet VH Z) en Ivan Van Hove (Merijn van de Dielaerthoeve) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening. 

Klasse M

In klasse midden ging de overwinning naar Caitlin Vertongen. Zij reed Liberty van't Sas (v. Edjaz van't Merelsnest) foutloos door de tweede fase in 31,67 seconden. Stany Bral en Inica van de Kornelishoeve (v. Deauville de la Vie) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en stopten de chrono na 33,59 seconden. Manon Ghesquiere reed Chelsey Z op haar beurt naar de derde plaats. 

Patrick Oelbrandt (Mercedes van't Hof Ter Doorn) en Eline Oelbrandt (Mi Amor van't Hof Ter Doorn) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

Klasse L

Ward Van Oost won de klasse licht. Hij rekende op Napoleon Van Orti om in 27,71 seconden naar de eindmeet te rijden. Hiermee bleef hij Thomas de Cock voor die met Jolie van't Hof Te Ruyte de tweede plaats voor zijn rekening nam. Dit duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 28,26 seconden. Yoni De Roose en Dante vervolledigden de top drie.

Klik hier voor alle resultaten