Thibeau Spits verzekert GCL Winst voor Prague Lions!

Thibeau Spits verzekert GCL Winst voor Prague Lions!

Thibeau Spits heeft in Mexico de harten gestolen van het publiek. Onder luide toejuiching wist hij met de Prague Lions de eerste ronde van de GCL te winnen. Samen met zijn teamgenoot, Fernando Martinez Sommer zette hij de trend voort en won de Global Champions League manche.


De sfeer op de locatie Campo Marte was ronduit elektrisch toen U25-ruiter Thibeau Spits en zijn uitzonderlijke paard, Impress-K van 't Kattenheye Z, onder immense druk stand wisten te houden. Het publiek barstte los in juichen toen Spits de finishlijn passeerde na een prachtig foutloos parcours, voor lokale held en teamgenoot Fernando Martinez Sommer en Lady van de Haarterhoeve.

Bijna twee jaar lang hadden de Prague Lions, ondersteund door het Tsjechische Equestrian Team, niet de toppositie op het podium ingenomen, tot nu. Thibeau Spits, stralend van vreugde, deelde zijn redenen voor de overwinning met GCTV, zeggende: "Ik wist dat Fernando echt gemotiveerd was, dus ik kon hem gewoon niet teleurstellen. Het is gewoon geweldig... echt, het is ongelooflijk."

Rijdend voor eigen publiek voelde de Mexicaanse ruiter Fernando Martinez Sommer van de Prague Lions de druk. Vol vreugde in het post-parcours interview sprak hij over de steun van veraf, en het spelplan voor de tweede ronde. Hij zei: "Ik focuste me en liep het parcours meerdere keren met Thibeau door... Ik wil echt praten met de rest van het team terug in Europa, Anna [Kellnerova] en de jongens... ze zullen zo blij zijn thuis."

Met deze overwinning hebben de Prague Lions nu een comfortabele voorsprong in het klassement van het kampioenschap van 2024, met een voorsprong van 12 punten in het begin van het seizoen op de Cannes Stars powered by Iron Dames, die op 58 punten staan. Het thuisteam Mexico Amigos blijft consistent op de derde plaats met 57 punten, terwijl de Stockholm Hearts powered by H&M We Love Horses ook op de vierde plaats staan met 57 punten. De fenomenale competitie van vandaag heeft het toneel gezet voor een intense strijd als de competitie zich verplaatst naar de volgende fase in Shanghai.

De tweede plaats in Mexico-Stad ging naar de New York Empire, ondersteund door Lugano Diamonds, met ruiters Denis Lynch op Brooklyn Heights en Spencer Smith op HHS Seattle die in ronde 2 sprongen maakten en acht plaatsen omhoog gingen en eindigden met 12 strafpunten die ze opliepen in ronde 1.

Een schitterende comeback na de vorige etappe in de kampioensrace, de GCL van Miami Beach, New York Empire powered by Lugano Diamonds leverde twee indrukwekkende rondes. Denis Lynch en Spencer Smith spraken na het evenement met GCTV, duidelijk opgetogen over de prestaties van deze week. Denis zei: "We zijn heel erg dankbaar voor Georgina [Bloomberg, team eigenaar] omdat we vorige week in Miami Beach aan de leiding stonden en het niet hebben afgemaakt in de tweede ronde, dus het is goed om een mooie comeback te maken en we zijn heel erg dankbaar. Spencer haalde het er echt uit in de tweede ronde, dus we zijn blij."

Ondertussen verzekerden de Monaco Aces, ondersteund door Lion of Porches, zich van hun eerste podiumplaats in een tijdje, met Duarte Seabra en Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho die ervoor kozen om van paard te wisselen voor ronde twee, respectievelijk Dourados 2 en Sierra du Piedroux Z, hun tijdstraf uit ronde 1 liet hen op een totaal van 13 strafpunten komen om op het podium te belanden. Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho sprak met Rosie Tapner voor GCTV samen met Duart Seabra, waarbij hij dank uitte aan hun team, ondersteuningsnetwerk en partners. Hij zei: "Beide waren we vandaag zeer consistent, samen met mijn zoon in het team vandaag... Dus naar mijn mening zijn we zeer consistent en zeer blij. Ik weet zeker dat mensen en het team in Europa vanavond kijken naar het fantastische resultaat, ook onze partner Lion of Porches."