Linguini de la Pomme wint in Wellington!

Linguini de la Pomme wint in Wellington!

In de 1.45m hoofdrubriek van de CSI3* Wellington heeft de Ier, Philip McGuane de winst op naam geschreven. De Ier kon daarbij rekenen op de kwaliteiten van Wilm Vermeir's voormalige topper, Linguini de la Pomme.

Het winnende paard Linguini de la Pomme, een 13-jarige Belgische Warmbloed merrie (Marius Claudius x Tinka’s Boy), won dezelfde rubriek in 2023 met mede-Evergate Stables-ruiter Nayel Nassar (EGY) in het zadel. McGuane nam in februari de teugels over, net na het eenjarig jubileum van de merrie als onderdeel van de Evergate-team.

"Ik heb geluk dat hij me haar een paar weken heeft laten lenen," zei McGuane. "Alle paarden op de stal zijn een beetje familiepaarden, maar ze is super leuk, voorzichtig en echt competitief."

Mexico's Ana Catalina "Catsy" Cruz zette het parcours uit voor een veld van 57 paarden. Van de 14 foutloze rondes over het snelheidstraject, testte McGuane Linguini's talent voor snelheid over de grond en stopte de klok op 65,67 seconden voor de overwinning.

Molly Ashe Cawley (USA) behaalde de tweede plaats in 66,81 seconden met Berdien, eigendom van Louisburg Farm. Ierland behaalde de eerste en derde plaats met Max Wachman die het podium compleet maakte aan boord van Quintini voor eigenaar Coolmore Showjumping in 67,55 seconden.

"Ze is snel in alles wat ze doet; deze klassen zijn zeker haar specialiteit omdat ze snel is, snel bij de sprongen en een grote galopsprong heeft," zei McGuane. "Ze is echter super makkelijk. Elke dag is hetzelfde en ze doet altijd haar best.

"Het kostte wat springwerk [om vandaag te winnen]," vervolgde McGuane. "Het was een voorzichtig genoeg parcours met veel rechtse wendingen. Beide dubbels vereisten dat de paarden heel eerlijk waren. Ik had vandaag geluk dat ze geweldig was en haar best sprong."