Thibeau Spits sterk uit de startblokken op EK Young Riders

Thibeau Spits sterk uit de startblokken op EK Young Riders

Terwijl Evelyne Putters op de tweede plaats start tijdens het EK Junioren mist Thibeau Spits zijn start niet in de eerste ronde van de Young Riders. In het zadel van Classic Touch DH (Casall) sprong Spits naar de vijfde plaats in de eerste ronde. 

De Iersen zijn gebrand op medailles. Jason Foley wist zo de eerste omloop van de Young Riders op naam te schrijven. Samen met Cnoc Rua Chinook (Pacino) bleef de Ier ruim één seconde voor op Lily Attwood met onder het zadel  Jos Verlooy's voormalige Cor-Leon vd Vlierbeek Z (Calvaro FC). Frankrijk's Jules Orsolini strandde in deze eerste 1.45m proef op de derde plaats.

Op de rug van Charlotte 198 (Casall) bleef Orsolini landgenoot Antoine Ermann met Beryl des Pres (Popstar Lozonais) voor. België's Thibeau Spits volgde foutloos op de vijfde plaats in het zadel van de 11-jarige Classic Touch DH (Casall).

Roy van Beek liet zich eveneens opvallen in de top tien. Van Beek sprong met Chacco Me Biolley (Chacco-Blue) foutloos naar de negende plek. Thibault Philippaerts klasseerde zich met Derby de Riverland (Kannan) op de elfde plaats.

In de teamranking neem Ierland het voortouw voor Groot-Brittannië. De Belgische Young Riders staan momenteel derde in de ranking.

Individuele Ranking