Cedric De Maertelaere wint HROV Grand Prix Meerdonk

Niet alleen de nationale springsport stond afgelopen weekend bij Stal de Kriekelaar centraal. De Oost-Vlaamse springruiters waren in het vernieuwde wedstrijdcomplex te gast voor oa. de Greenfield Grand Prix. In deze 1.25m rubriek wisten slechts twee combinaties een dubbele nulronde te presteren. Cedric De Maertelaere won zo de proef met de achtjarige Chimento van Sappenleen Z (Cidane).

Op het podium volgde Niels Andries met de achtjarige BWP-merrie, Ocoucha vd Bisschop (Echo van 't Spieveld) op de tweede plaats. De snelste chrono kwam op naam van Steven Vermeir. In het zadel van de zevenjarige Autreau Ns Z (Air Jordan z) was Vermeir ongeveer zes seconden sneller dan het winnende duo, echter tikte het paar één balk uit de lepels.

Het paar strandde zo op de derde plek voor Daan De Cleene met onder het zadel de 10-jarige Mali (Bamako de Muze). Evert Van Mele volgde met Labrusca de Muze (Elvis ter Putte) op de vijfde plaats.

Eerder won Shany Van der Jeugt met Quando van 't Veldeken de 1.15m regionale rubriek. Op de rug van de zesjarige zoon van Dieu-Merci van T&L bleef de amazone nipt voor op Anke De Meyer met Qassimo Van 't Meyershof (Levis van 't Meyershof). Steven Vermeir vervolledigde de top drie met de zoon van Diamant de Semilly, Quantum Van Het Auremaxhof.