Thibeau Spits gaat Belgisch podium vooraf in Grote Prijs Lier

Thibeau Spits gaat Belgisch podium vooraf in Grote Prijs Lier

De Belgische jeugd domineert de Grand Prix podia ... Terwijl Gilles Thomas de CSI5* Grand Prix van Hickstead op naam schreef, sprong Thibeau Spits voor eigen publiek naar de winst in de internationale Grote Prijs van Lier.

Spits ging een Belgisch podium vooraf na een barrage met 10. In deze 1.45m rubriek won de Belg met de 12-jarige King Van Essene (Calido I). Het paar bleef slechts enkele tienden van een seconde voor op Nick Vrins. Eerder vandaag sprong Vrins al op het podium tijdens het Belgische kampioenschap voor zevenjarigen.  In deze CSI2* Grand Prix zette Vrins de kers op de taart met een tweede plaats in het zadel van No Fathers Girl (Verde Gaio).

De Waalse amazone, Virginie Thonon vervolledigde de top drie met onder het zadel de 13-jarige Spike vd Withoeve (Sting vd Withoeve).

Het paar werd opgevolgd door Ioli Mytilineou en de 11-jarige Levis de Muze (Elvis ter Putte). De Griekse amazone bleef ruim één seconde voor op Maartje Verberckmoes met onder het zadel de 10-karige dochter van Calvaro Z, Carerra Z.

Voor eigen publiek volgden Sam Polleunis met Lancelot P (Namelus R) op zes en Tristan Guisson met Explosion vh Legita Hof Z (Elvis Ter Putte) op zeven.

Volledige Uitslag