Gilles Thomas wint De 1.60m Longines Grand Prix van Hickstead!

Gilles Thomas wint De 1.60m Longines Grand Prix van Hickstead!

Na een barrage met acht kreeg het publiek in Hickstead waar ze voor gekomen waren, topsport. Vier duo's wisten het hout in de lepels te houden in deze herkansing van de 1.60m Grand Prix. Uiteindelijk zette Gilles Thomas de snelste chrono in het zadel van Aretino 13.

De jonge Belgische springruiter bleef ongeveer drie seconden voor op de concurrentie met de 14-jarige zoon van Artani 2. Thomas rijdt de voormalige troef van Dirk Demeersman sinds april dit jaar. Gilles Thomas verwees zo de Britse jeugdige springruiter, Harry Charles naar de tweede plaats. Charles volgde voor eigen publiek met onder het zadel de 16-jarige Borsato (Contendro).

Het podium van deze 1.60m Grote Prijs werd afgewerkt door Marlon Modolo Zanotelli en de 10-jarige KWPN'er, Harwich VDL (Arezzo VDL). Het paar werd opgevolgd door de Derby winnaar van Hickstead, Trevor Breen. Breen strandde net buiten het podium in het zadel van de 11-jarige Gonzalo (Viceroy T). 

De Britse springruiter, Robert Whitaker vervolledigde de top vijf met Kim Emmen haar voormalige Evert (Amadeus).

Net buiten deze top vijf sprong Olivier Philippaerts met de 11-jarige Le Blue Diamond V't Ruytershof (Diamant de Semilly) naar de zevende plek voor neef, Pieter Clemens met Malibu de Wiqui (Nabab de Rêve).

Volledige Uitslag