Team België wint FEI Nations Cup Challenge Cup Ponies

Team België wint FEI Nations Cup Challenge Cup Ponies

In de Peelbergen werd zonet de Youth Challenge Cup Ponies afgewerkt. Hierin nemen de landen die zich niet konden kwalificeren voor de Nations Cup Finale het tegen elkaar op in een aparte proef. België was hierin de beste. 

Team België, het team van Jean-Jacques Mathijs, zette met een totaal van 4 strafpunten het beste resultaat neer. Merel Braspenning en Parco Van'T Hollandhof konden het net zoals Laure Tijskens en Navayo foutloos houden. Het schrapresultaat van Vic de Plecker en Orchid's Anucia bedroeg 8 strafpunten. Charlotte Frederick zette met Easter BB en 4 strafpunten dus het beslissende resultaat neer. 

Team Nederland maakte een springfout meer dan België en eindigde zo met 8 strafpunten tweede. Het schrapresultaat van 13 strafpunten stond dit keer op naam van Ava Eden van Grunsven en Special Lady. Milan Morssinkhof en Carrick 13 sprongen foutloos. Siebe Leemans en Noriego Vd Riloo deden hetzelfde. Renske van Middendorp en Jolly concludeerde hun wedstrijd met 8 strafpunten. 

Het Italiaanse team van Marco Bergoni moest zich tevreden stellen met 16 strafpunten. Door een eliminatie van Agata Orlandi en Lackagh More Golden Boy telden de resultaten van haar teamgenoten sowieso mee als eindresultaat. Vittoria Scognamiglio en Kiss Me van het Beykensveld wisten foutloos te blijven maar door de 4 strafpunten van Elisabetta Giussani en Kilmullen Olympic Cruise en de 12 strafpunten van Francesca Ripamonti en Miskaun Harvey kwam het totaal op 16 punten te staan. 

Estee Bomere en Caelum Ter Wilgen (Quick Star) wisten deze ochtend de 1.15m Childrens Small Tour op hun naam te schrijven. In de tweede fase waren zij met 30,91 seconden de snelsten, voor de Hongaarse Eszter Tavazi die met Chavoltus (Chacco-Blue) foutloos bleef in 32,32 seconden. Het brons was voor Klara Hlavackova  en Machare (Casall). Zij wisten met een tijd van 33,22 seconden het laatste plekje op het podium te veroveren. 

Klik hier voor alle resultaten.