Volle broer van Hardrock Z veilingtopper Zangersheide Auction

Volle broer van Hardrock Z veilingtopper Zangersheide Auction


De eerste veilingavond van de Zangersheide Quality Auction tijdens het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses was een groot succes.

Drie loten staken met kop en schouders boven de andere goed verkochte veulens uit, die samen een gemiddelde prijs van 34.166 euro hadden. De hoogste afklopprijs was voor History JT Z, een fantastisch hengstveulen van Heartbreaker uit een Carthago Z-merrie. De volle broer van Olympisch hengst Hardrock Z verkocht voor 86.000 euro naar Zuid-Afrika.

De andere best verkochte veulens vertrekken naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Brillante di Villagna Z (v. Balou de Reventon x Carthago Z), een halfbroer van Emerald, had een hamerprijs van 76.000 euro. En de zoon van Daniel Blumans Olympische merrie Sancha LS, Cosa Nostra SA Z (v. Chacco Blue x Chin Chin) werd verkocht voor 74.000 euro.

Met deze topprijzen kwam de gemiddelde prijs van de hengstveulens op 37.545 euro en de merrieveulens waren goed voor een gemiddelde van 28.857 euro. De vanavond verkochte loten hebben nieuwe eigenaren gevonden die van over de hele wereld komen. Zo ver weg als de Verenigde Staten van Amerika en dichter bij huis met vier veulens die in België blijven en andere die vertrekken naar Nederland, Frankrijk, Italië, Hongarije, Noorwegen, Denemarken en Polen.


Bron: Persbericht