STX Cyclus: winst voor Benny Naessens bij de 7-jarigen

Sportstal Vanderhasselt stond dit weekend volledig in het teken van de jonge paarden. De STX Cyclus werd hier georganiseerd en de rubriek voor 7-jarige paarden is net afgelopen. De winst ging naar Benny Naessens. Hij kon de nul op de teller houden in het zadel van Nacco Blue van het Glemhof (v. Chacco-Blue) en klokte af in 28,82 seconden.

Edwin Franco en Desperado Z (v. Der Senaat) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 29,39 seconden. Lionel Collard-Bovy en Havane GP du Bois Madame (v. Conterno Grande) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 30,14 seconden.

Michiel Meskens (Novelle van de Plataan) en Gert Vermeiren (Narcos vd Smidshoeve) vervolledigden de top vijf.

6-jarigen

Bij de 6-jarige hengsten reed Frederik Dekens naar de overwinning. Hij sprong een foutloze ronde met Balouto Van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet) onder het zadel en klokte af in 29,30 seconden. Robin Van Thillo eindigde op de tweede (Cilanto Xc Z) en de derde (Orleans van de Kruishoeve) plaats. Stijn Baert en Opium van de Middelstede (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) eindigden op de vierde plaats. Zij behielden de nul en finishten in 38,14 seconden.

Kelly Dejongh (Chique-K van't Kattenheye Z) volgden op de vijfde plaats.

Vandaag werd het tweede deel van de 6-jarigen gesprongen en hier reed Edwin Franco naar de winst. Hij bleef met Daquiri Z (v. Der Senaat 111) Nico Baerts voor die op de tweede plaats eindigde. Baerts reed Oakley Van De Zavel (v. Thunder vd Zuuthoeve) foutloos naar de finish in 26,87 seconden. Andres Vereecke en Oepske van het Zonnehof (v. Kafka) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 27,92 seconden.

Tom Verduyn (Ovanna Dw) en Andres Vereecke (Ona van de Begijnakker) volgden op vier en vijf.

Gisteren sprong Geoffrey Geerts naar de overwinning bij de 6-jarigen. Hij sprong een foutloze ronde met Oasis vd Spelonckhoeve (v. Dieux Merci Van T&L) onder het zadel en klokte af in 26,64 seconden. Geert Van Rossem reed Odina Van Klapscheut (v. I Am Moerhoeve's Star) naar de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 26,96 seconden. Melissa Zerbini en Floriana Adonisz (v. Waldes) vervolledigden de top drie.

Steven Verwaeren (Dyalano van de Heide Z) en Maxime Tips (Ohlala van't Gelutt) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.