Sterke Belgische delegatie zet hoop op Europese medailles deze week!

Sterke Belgische delegatie zet hoop op Europese medailles deze week!

Milaan staat op het punt om het epicentrum van de paardensportwereld te worden, terwijl de spanning opbouwt voor de Europese Kampioenschappen Jumping. Met enkele van de meest getalenteerde ruiters en prachtige paarden uit heel Europa die samenkomen voor deze prestigieuze competitie, belooft het evenement een spektakel van wereldklasse te worden. Maar wat opvalt is dat er toch niet altijd geopteerd wordt voor de beste paarden of ruiters van een land of combinatie... Staat het EK ondergeschikt aan de Olympische Spelen of een Rolex Grand Prix?

Een van de opvallende namen in het Belgische team is zonder meer Nicola Philippaerts. Samen met Katanga vh Dingeshof liet Philippaerts zich dit seizoen enorm sterk opvallen. De combinatie won zowat alles wat er te winnen viel. "Voor Niels Bruynseels komt het EK op het juiste moment," vertelt Pieter Clemens.

"Hij verkeert in super vorm op dit moment. Hoewel we in ons team zonder meer twee certitudes hebben. Dat is naast Nicola Philippaerts, Koen Vereecke. Koen toont zich nu al twee jaar enorm sterk en constant."

De verwachtingen zijn hooggespannen en er worden ook voorspellingen gemaakt over hoe de top van het klassement eruit zal zien. Zwitserland lijkt op veel radars te staan, met een krachtig team dat opvallend sterk lijkt te zijn. Het is een consensus dat het podium een strijd zal zijn tussen Zwitserland, België en Nederland, maar de exacte verdeling van de medailles blijft onvoorspelbaar.

Meer in de volgende editie van www.depaardengazet.be