Europees Kampioen, Robbe Verelst : "Ik kampioen? WOW!"

Europees Kampioen, Robbe Verelst : "Ik kampioen? WOW!"

Op zondag kroonde Robbe Verelst zich Europees kampioenschap bij de landelijke ruiters. Het LRV ging polsen naar en reactie. "Als kleine kerel ging ik kijken naar het EK in Tongeren en Duitsland, vorig jaar nog in Lausanne. Ik keek telkens met veel bewondering naar iedereen. Blij dat ik nu de kansen heb gekregen en dat het LRV in mij geloofd heeft."

"Een rollercoaster van emoties en beseffen doe ik het nog niet goed, maar afgelopen week beleefde ik de week van mijn leven. Mijn dressuurproef was meer dan goed. Hiermee bleef ik dan ook halverwege het klassement staan." gaat de Europese kampioen verder."


"De cross lag zwaar door de vele regenval. Toch bleef ik bij mijn gevoel dat Minos en ik hier de cross van ons leven gingen rijden. 21s buiten tijd, enkel 1 Nederlandse combinatie was 1 seconde sneller. Na de cross voerde ik het tussenklassement aan. Ongelofelijk, maar dat betekende ook dat ik zondag in de jumping als laatste de ring in moest."


"Het is het hoogste haalbare dat je kan bereiken binnen LRV als eventingruiter en ben trots dat ik mee in het rijtje kom te staan van andere Belgische Europese kampioen zoals Luc Van Mieghem ('79), Herman Aernouts ('85), Paul Hermans ('87 en '95) Dirk Willemse ('91) en Wouter De Cleene(2017),... en nu ik?!? WAUW!"


bron: LRV.be - F. © LRV