Zusjes Spits domineren de pony LRV indoor in Leest

Zusjes Spits domineren de pony LRV indoor in Leest
Afgelopen zondag waren de LRV ponyruiters welkom bij een indoor jumping in Leest. Daar lieten de 10-jarige tweelingzusjes Catherine en Lauranne Spits een diepe indruk na, want ze wonnen elke proef waaraan ze deelnamen.

In de hoogste proef, de klasse D-midden was Lauranne Spits de beste. Ze kon rekenen op Mystique vh Klavertje om de proef te winnen in. Haar zus Catherine werd tweede met Pasquimel.

Lauranne won ook de klasse D-licht. Nu kon ze rekenen op Hightrick om de snelste tijd van 32:16 seconden neer te zetten. Catherine werd weer tweede, nu met Sunny. Zij finishte een seconde later, in 33:16 seconden. Voor Brent Van Kerckhoven en De Hofstede's Maartje was er een derde plaats.

In de reeks D-begin waren Caro Paulus en Mister duidelijk de snelsten. Zo wonnen in een tijd van 38:73 seconden, en waren de enigen die de tijd onder de 40 seconden wisten te houden. Lotte Hens nam met Pepsi de tweede plaats voor haar rekening in 42:86 seconden. De top drie werd vervolledigd door Zita Peeters en Mozert van't Gebrookt.

Lauranne Spits was weer de beste in de klasse C-licht. Ze won de proef met Kiliwatch. Juliette De Wilde werd tweede met Babeth. De derde plaats was voor Kobe Van Raemdonck en Pessoa van Blommerschot.

De klasse C-begin werd gewonnen door Zoe Verschooten en Speedy. Zij wisten als enigen door te stoten naar de barrage. Mila Peeters (Vanilla) en Marie Van Steenlandt (Sammy D) vervolledigden de top drie.

In de klasse B-licht was er een overwinning voor Catherine Spits. Ze won de proef met Fair Faith. Zo bleef ze Imke Van de Zande (Luigi) en Zoe Verschooten (Surprice) voor, die tweede en derde werden.

Lotte Hens en Cliff wisten de reeks B-beginnelingen te winnen. De top drie werd vervolledigd door Yelena Maertens (Quibus vd Eekhoek) en Esmee Leemans (Kluishoeks Fairytale).

In Leest werd er ook op stijl gelet. De klasse D-midden stijl werd alweer gedomineerd door de zusjes Spits. Catherine haalde met Pasquimel de hoogste score van 72 punten. Lauranne en Mystique vh Klavertje werden tweede met 70 stijlpunten.

Lauranne Spits leverde wel het mooiste rondje af in de klasse D-licht stijl. Met Hightrick behaalde ze de hoogste score van 79 stijlpunten. Dat was 8 punten meer dan Lise Fol, die met Picasso "P" op de tweede plaats eindigde. Catherine Spits behaalde met Sunny een mooie derde plaats.

In de klasse D-begin stijl ging de overwinning naar Juliette De Wilde en Meerkes Mondy. Zij wonnen met een score van 75 punten. Marie Dijkmans (Vegas D.) en Caro Paulus (Mister) werden tweede en derde.

Lauranne Spits schreef in de klasse C-licht stijl alweer een proef op haar naam. Met Kiliwatch behaalde ze een mooie score van 78 stijlpunten. Ze kreeg 4 punten meer dan de nummer twee, Juliette De Wilde. Zij kon voor deze tweede plaats rekenen op Babeth. Voor Axl Renders en Zita was er een derde plaats.

Marie Van Steenlandt won met Q 8 "P" de reeks C-begin stijl op haar naam, met een score van 74 punten. Mila Peeters (Vanilla) en Zoe Verschooten (Speedy) vervolledigden de top drie.

Tot slot was er nog het stijlrijden voor B-pony's. Catherine Spits en Fair Faith waren de besten in de klasse B-licht stijl. Ze kregen een mooie score van 75 stijlpunten. Zoe Verschooten en Surprice kregen slechts drie punten minder, en dat was goed voor de tweede plaats. Axl Renders nam met Delphine de derde plaats voor zijn rekening.

Sarah Verlinden won met Elan de klasse B-begin stijl met 74 stijlpunten. Zo bleven ze Lotte Hens (Cliff) en Esmee Leemans (Kluishoeks Fairytale) voor, die tweede en derde werden.

lauranne-en-catherine-spits