Z-Tour: Opnieuw Laura Mathy in U25 competitie

Z-Tour: Opnieuw Laura Mathy in U25 competitie
In Lanaken werd deze ochtend de 1m30 rubriek van de U25 competitie afgewerkt en opnieuw slaagde onze landgenote Laura Mathy erin om een knappe klassering in de wacht te slepen. Ze eindigde op de vijfde plaats met Til Pol d'Orchis (v. Oncle Pol) na een foutloze tweede fase in 34,76 seconden.

De winst ging in deze rubriek naar Khald Abdulrahmann Almobty en Desert Storm II (v. Clinton I). Deze combinatie uit Kazachstan ging als een speer door het parcours en finishte in 31,23 seconden. Hiermee waren ze iedereen te snel af. De Deense Michelle Lassen eindigde op de tweede plaats met Une Star Riverland (v. Kashmir van Schuttershof). De 9-jarige merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 33,64 seconden. Chantal Hebbel vervolledigde de top drie met Stakketti (v. Stakkato Gold). Ook deze combinatie liet het hout ongemoeid. Ze klokten af in 34,13 seconden.

Eleanor Mager eindigde op de vierde plaats met Cassius III (v. Calato). Ook Jens Thys wist zich in deze rubriek te klasseren. Hij reed Kaiser 'T 'Fvd' (v. Nabab de Reve) in 35,21 seconden naar de finish. Ook Romy Morssinkhof behaalde een top tien klassering. Met de Chacco-Blue dochter Cara Victoria onder het zadel, finishte ze in 36,55 seconden na een foutloze ronde.

Ook in de 1m15 rubriek die eerder vandaag gereden werd, deden de Belgen het erg goed. De overwinning moesten ze nog aan de Nederlandse Danielle Boering en Grandkittaire (v. Arezzo VDL) laten, maar de rest van de top vier kleurde volledig Belgisch.

Laura Leonard eindigde met Standing Ovation (v. Jupilot) op de tweede plaats. Zi sprong een foutloze ronde in 29,56 seconden. Ook Stephanie Haelterman en Moineau des Vents (v. Flipper d'Elle) deden het foutloos in 31,77 seconden wat resulteerde in een derde plaats.

Gail Demuynck en Amadee van het Slogenhof (v. Quorum de Laubry) namen de vierde plaats voor hun rekening. Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 32,21 seconden.

De Noorse Karoline Stangeland (I Quiletta) vervolledigde de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten