Schrijvers en Vereecke niet te kloppen in Zangersheide

Schrijvers en Vereecke niet te kloppen in Zangersheide
In Zangersheide wordt er nog steeds druk op drie pistes gesprongen en onze landgenoten blijven het op de bodem van Lanaken erg goed doen. Zo schreef Koen Vereecke deze ochtend de 1,35m rubriek op zijn naam.

In  deze rubriek, die rechtstreeks op tijd verreden werd, was hij de snelste van 80 combinaties. Hij kon hiervoor rekenen op de 8-jarige merrie Jade Van Ten Breekbroek (v. Clipper vd Begijnakker d'10). Deze combinatie liet het hout ongemoeid en finishte in 63,28 seconden. Christian Petersen eindigde op de tweede plaats met Zahr Alfarvad Z (v. Zandor Z). Ook zij lieten het hout ongemoeid en kwamen na 65,72 seconden over de eindmeet. De Colombiaan Maurio Ruiz vervolledigde op zijn beurt de top drie met Osaka Hastak. Deze merrie in eigendom van Ludo Philippaerts en Clara Lucia Lucena kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 66,67 seconden.

Johan Lundh nam met Edvina F (v. Cardento) de vierde plaats voor zijn rekening. Freddy Demuynck was met Dirigent van het Polderhof (v. Kashmir van Schuttershof) goed voor de vijfde plaats.

Ook de 1,25m van de 1-ster competitie kende een Belgische winnaar. Yenthe Schrijvers liet met Che Chin (v. Chin Chin) alle concurrentie achter zich na een fantastische rit in 60,45 seconden. Geen enkele andere combinatie slaagde erin de tijd van Schrijvers de benaderen: de tweede tijd was maar liefst vier seconden trager dan die van de jonge Limburger. De tweede plaats ging naar Hugo Lachaud en Cybele du Calvaire (v. Berlin). Ook zij sprongen een foutloze omloop en kwamen na 64,28 seconden over de eindmeet. Cornelia Rylen en Ilona (v. Incello) vervolledigden het podium. Zij kwam niet in de buurt van het hout en finishten in 65,95 seconden.

Nathan Budd nam de vierde plaats voor zijn rekening met Calvi des Rosiers Z (v. Calvaro Z). Emma Salter en Ruxton Hullabalou (v. Balou Star) eindigden op vijf.

Ook voor Koen Vereecke (Ugo Manciais), Daisy Polspoel (Chaconne) en Georges Trulemans (Kheips de Bous-Mesange) waren er top tien klasseringen in deze rubriek. Zij eindigden respectievelijk op de zesde, zevende en tiende plaats.

In de 1,45m rubriek was het de Zweed Rolf-Göran Bengtsson die iedereen te snel af was. Hij reed de 9-jarige ruin Oak Grove's Carlyle (v. Casall) in 64,40 seconden naar de derde plaats en liet hierbij alle balken in de lepels. De Duitser Jörne Sprehe eindigde net achter hem op de tweede plaats. Hij zadelde hiervoor de 8-jarige merrie Luna 1509 (v. l'Avian). Onze landgenoot Frederic Vernaet vervolledigde de top drie. Hij reed Just A Gamble (v. Toulon) naar de derde plaats in 65,87 seconden.

De Nederlander Gert-Jan Bruggink eindigde op de vierde plaats. Hij kon hiervoor rekenen op de 9-jarige ruin Casparo 26 (v. Calato). Deze combinatie liet alle balken in de lepels en bereikte na 67,57 seconden de eindstreep. Penelope Leprevost en Ilena de Mariposa (v. Berlin) eindigden op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten