Yenthe Schrijves ook vandaag de beste in Lummen

Yenthe Schrijves ook vandaag de beste in Lummen
Yenthe Schrijvers won zojuist zijn tweede rubriek in Lummen tijdens de Longines Spring Classic of Flanderen. Gisteren was het ook al raak voor Schrijvers, nu is hij weer ruim de beste met Carrera v Kattevennen Z (v. Conterno Grande) in de 1.20m CSI1*.

In een barrage met zeven combinaties was hij zijn Zangersheide merrie in 41.40 seconden te snel voor landgenote Marthe Heudens en Havanna Ten Doorn (v. Lord Z). De amazone kwam met haar 10-jarige BWP merrie meer dan een seconden later over de eindstreep en werd tweede.

Sara Forslin verstoorde het Belgische feestje met haar 8-jarige Colosseo (v. Colbert GTI). In het zadel bij de Oldenburger ruin bleef se Brent Gaublomme de baas. De Zweedse klokte een foutloze rit van 45.56 seconden en Gaublommme kwam met Kira van 't Nachtegalenhof (v. Fidjy of Colors) in 51.05 seconden als vierde over de finish. De top vijf  werd compleet gemaakt door de Thaise Pornsri Prachuabmoh en haar merrie Converta (v. Converta).

De eerder verreden 1.10m rubriek kreeg wel een volledig Belgisch podium. Daar was het Jasper Douce die met Beloutch d'Aelster Z als enige foutloos wist te blijven in de barrage. Thibaut Huyyvaert zette met Felix van 't Elsenhour (v. Appolo van het Lindebos) in 40.84 seconden de snelste tijd op de klok, maar kreeg één springfout en werd tweede. De derde plaats ging naar Jan Van Dyck en Golden Earring (v. Back Gammon).

Kijk hier voor alle resultaten.