Wordt dit het jaar zonder Belgen in de Wereldbeker finale?

Wordt dit het jaar zonder Belgen in de Wereldbeker finale?

De FEI Wereldbeker finale komt aardig dichtbij. De West-Europese liga heeft nog één manche op de agenda, namelijk deze in Göteborg van 23 tot 26 februari. Na Bordeaux heeft Henrik von Eckermann (SWE) de leiding terug overgenomen van de Franse springruiter, Julien Epaillard. Wordt dit het jaar zonder Belgen in de Wereldbeker finale? Gilles Thomas, Pieter Devos en Jos Verlooy staan als beste Belgen momenteel buiten de top dertig.

Epaillard won tot op heden de Wereldbeker manches in Lyon, Madrid en Amsterdam. Met zijn derde plaats in Bordeaux neemt Henrik von Eckermann de leiding terug over. Eckermann won eerder al de manches in Verona en Basel. Daniel Deusser (GER) staat momenteel op de derde plaats.

De Duitse springruiter wordt opgevolgd door Harry Charles (GBR) en Kevin Staut (FRA). 

Met nog maar één manche  op de agenda staat Gilles Thomas momenteel als beste Belg op de 30e plaats. Aardig sterke prestaties zullen voor de Belgen zonder meer nodig zijn willen we nog de driekleur aan de start zien in de Wereldbeker finale. Pieter Devos volgt in de ranking met twee punten verschil op een 32e plaats, voor landgenoot Jos Verlooy. De Wereldbeker winnaar van Mechelen, Wilm Vermeir staat momenteel 37e.

Bekijk de ranking hier