Chloé Van de Walle en Caroline Van Rossum scoren nipt in Lier

Chloé Van de Walle en Caroline Van Rossum scoren nipt in Lier

Op vrijdag namen de jonge springpaarden het Azelhof in. Bij de zesjarigen snelde Caroline Van Rossum met Aramintha Flo T Z (Aganix du Seigneur x Palestro van de Begijnakker) naar de winst.

Samen met de Zangersheide-merrie uit de fokkerij van Sofie Thoné bleef Van Rossum nipt voor op Patrick Jonkmans met de Vannan-merrie, Vedette van het Langwater (mv. Beaujolais). De volledige top drie strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar. Jef Huysmans vervolledigde het podium met zijn eigen gefokte BWP-merrie, Riba HS (Jenson van 't Meulenhof x Emerald).

Het paar werd opgevolgd door Mark Voeten met onder het zadel Ravanna van de Looise Heide (Diamant de Plaisir). Ribo Hendrickx werkte de top vijf af met onder het zadel Renshaw van 't Meulenhof (Nixon van 't Meulenhof).

Chloé Van de Walle en Tucci van 't Ameldonk winnen nipt

Ook bij de vijfjarige springpaarden werd het een nipte winst. Chloé Van de Walle won uiteindelijk met ongeveer één tiende van een seconde voorsprong. Samen met de familie Bomeré's gefokte, Tucci van 't Ameldonk (Tangelo vd Zuuthoeve x Diamant de Semilly) bleef de amazone voor op Sharon Janssens met de Zangersheide-merrie, Lausanne Z (Levisto). Connor Gilmartin vervolledigde de top drie in het zadel van Galant-merrie, Stella.