Walter Lelie wordt Belgisch kampioen op zijn verjaardag

Walter Lelie wordt Belgisch kampioen op zijn verjaardag
Oost-Vlaming Walter Lelie heeft in Gesves op het Belgisch kampioenschap voor 6-jarige paarden het kampioenschap gewonnen. Precies op zijn verjaardag wint hij dit kampioenschap. Voor de barrage wisten er 13 combinaties zich te plaatsen. Daarin kwam Lelie met Iliano van D'Abelendreef (v. Ogano Sitte) als eerste van start. Deze Iliano is een zoon van niemand minder dan Barones van D'Abelendreef waarmee Kirsten Coe Grand Prix niveau springt. Lelie zette meteen een tijd van 34:79 seconden neer. Die tijd kon niemand nog foutloos evenaren. Enkel Dayro Arroyave (I Watch) en Petronella Andersson (Isaura Vg) waren sneller met 33:74 en 34:70 seconden, maar kregen 4 strafpunten.

Op de 2e plaats (35:41) eindigde Haras de Laubry amazone Claire Van Der Heyde met Isis de Laubry. Virginie Thonon en Capelotti By Martsyl waren goed voor brons. De top 5 werd vervolledigd met Tom Dhaeyere (Indra van de Oude Heihoef) en Ken Ruysen (Lover Boy Z). Vorig jaar won Tom Dhaeyere met Indra nog het BK voor 5-jarigen.

De kampioen van de SBB Competitie binnen LRV, Lennert Korsten, reed ook een foutloze rit, maar kreeg 1 strafpunt voor tijd met Ilusie Q FVD.

Meer foto's volgen later.

Walter Lelie 1Walter Lelie 2