Vrouwen regeren op Groentenjumping

Vrouwen regeren op Groentenjumping
Afgelopen weekend was het één en al girlpower op de Groentenjumping in Sint-Katelijne-Waver. In de 1.25m Grote Prijs van de VOR snelde Stephanie Goemaere naar de overwinning met  de Orlando-nazaat, Topaas D'edouard Joly. Een totaal van vijf combinaties noteerden een dubbel foutloze omloop.

Goemaere hield als enige de tijd onder de 32 seconden en nam zo ruim één seconde voorsprong op Ellen De Swert en Anouk Kort. Ellen De Swert stopte de klok op 32,95 seconden in het zadel van Escape. Het duo deelde zo de tweede plaats met Anouk Kort op de rug van Cappuccino.

Net buiten het podium strandde Lynn D'Have op de vierde stek met Espri Van De Hermitage. Niki Geenens vervolledigde de top vijf met haar vertrouwde Helios vd Spelonckhoeve.

Op vrijdag heeft Wannes Notele met Katana (v. Bufero Van Het Panishof ) net als vorig jaar de 1.25m reeks gewonnen. Het duo verwees Laurent Nuyens met Just Daddy P en Bart Antonissen met Abbylithya Z naar plaatsen twee en drie.

Evert Van Mele en Labrusca de Muze (v. Elvis Ter Putte ), enkele jaren geleden nog Belgisch kampioen bij de 4-jarigen, wonnen op zaterdag deze reeks. Elke Appeltans (Dusiena vd Welnesshoeve) en Gert Bosmans (Grand Fou) werden tweede en derde.

Niki Geenens (Gazelle van de Vaelenberg) en Steve Auwers (Checker) wonnen de 1m15 reeksen.

Klik hier voor de uitslagen.