Vooruitblik naar het Belgisch kampioenschap deze week

Vooruitblik naar het Belgisch kampioenschap deze week
De Belgische springjeugd verzameld deze week in De Warre te Neeroeteren voor hun Belgisch kampioenschap. Op donderdag springen zij hun eerste manche en op vrijdag de tweede manche. Zondag staan de finale proeven met twee omlopen op het programma.

Bij de Young Riders kan titelverdediger Christophe Leutenez zichzelf niet opvolgen aangezien hij geen Young Rider meer is. Grote favoriet daar is Boy-Adrian van Gelderen die vorig jaar ook al op het podium stond en op het EK team goud won met het Belgische team. Hij won 2 jaar geleden ook al het BK bij de Junioren.
Zijn voornaamste concurrenten zijn Leonie Peeters (zij won op de Z-Tour twee keer de U25 Grand Prix) en Zoe Conter (behaalde de ene klassering na de andere op 1m50 niveau).

Gilles Thomas lijkt dan weer veel kans te hebben om zichzelf op te volgen bij de Junioren. Al zal hij vooral rekening moeten houden met Thibault Philippaerts (vorig jaar kampioen bij de Children) en Mathias Hazebroek (winnaar van de Grote Prijs in Antwerpen). Andere ruiters om in het oog te houden zijn Claudine Van Duffel, Kobe Hendrix, Dieter Vermeiren en Marthe Heudens.

In het kampioenschap voor children en pony's komen er per reeks een 30-tal deelnemers aan de start.

Klik hier voor de startlijsten en het volledige programma.