Virginie Thonon wint, Inge Carton En Ugo Berritella op het podium tijdens Sunshine Tour

Virginie Thonon wint, Inge Carton En Ugo Berritella op het podium tijdens Sunshine Tour
Tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera was het een goede dag voor de Belgen. Ze bewezen nogmaals de kwaliteit van de Belgische springpaarden en stonden 3x in de top 3.

In de rubriek voor de 5-jarige paarden was het Virginie Thonon die met de winst ging lopen. Samen met haar Calido I merrie Corsica de Greenbay Z wist ze een foutloze ronde te rijden in een tijd van 27,15 seconden.
Virginie had meer dan 3 seconden voorsprong op de nummer twee van deze rubriek, Robinson Laura.
Zij reed met Medusa van de Kooldries, een BWP merrie uit Diarado gefokt in Brecht, met een tijd van 31,03 seconden naar een tweede plaats.
De top 3 werd aangevuld met een Nederlandse combinatie namelijk Eric Van Der Vleuten Jr. met Cabinet Noir (v. Mylord Carthago) in een tijd van 31,04 seconden, wat slechts een honderdste trager was dan de Britse.

Ook tijdens de eerste proef voor 6-jarige paarden stonden de belgen op het podium. Ditmaal was het Inge Carton die brons wist te behalen, samen met Lot Blue B. & V.(v. Plot Blue) bleef ze foutloos in een tijd van 81,84 seconden. Inge heeft in het verleden al bewezen hoog te scoren tijdens de Sunshine en Costa del Sol tours en wij zijn dan ook steeds blij dat de Belgen goed vertegenwoordigd zijn in deze proeven.
De winnaar van deze rubriek was voor Groot-Brittanië met Crosby Jessiva en Harvey in een tijd van 71,69 seconden, hiermee waren ze bijna 10seconden sneller dan Louis Wood(FRA) en Lou Lou VLS die tweede werden in een tijd van 80,13 seconden.

Ugo Berrittella was dan weer de redder van de Belgische eer in de tweede proef voor de 6-jarige paarden.
Samen met Felicie du Breux (v. Belitys de la Demi Lune) reed ze een zeer nette ronde en wist ze de chrono te stoppen op 81,01 seconden.

Voor de resultaten KLIK HIER