Japanse Karen Polle wint negende Ruby et Violette in Wellington

Japanse Karen Polle wint negende Ruby et Violette in Wellington
Gisternacht was het Karen Polle die met de With Wings (Larino x Ronald) de $130,000 Ruby et Violette WEF Challenge Cup in de negende week van het Winter Equestrian Festival (WEF) in Wellington op naam schreef.

In totaal kwamen er 51 combinaties aan de start over het parcours van parcoursbouwer Alan Wade’s. Twaalf daarvan wisten foutloos te blijven om te gaan strijden in de barrage. Daar was het de Japanse Polle die met haar KWPNer With Wings (v. Larino) naar de overwinning vloog in 36.71 seconden. De amazone traint sinds oktober bij Rodrigo Pessoa en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

"Ik ging misschien wat groot af op de laatste sprong. Maar we gingen er voor en Wings heeft zoveel power. Hij is groot en heeft een grote gallopsprong. Echt snel is hij daardoor niet. Maar juist die lange lijnen in de barrage maakte het vanavond ideaal voor hem." vertelt de amazone na afloop.

De Amerikaanse Lillie Keenan volgde met Chansonette Farm’s Skyhorse (v. Calvaro) op de tweede plaats. In het zadel van de BWPer bleef ze in 38.14 seconden  landgenote Lauren Hough en  Willow Grace Farm’s Cornet 39 (v. Cornet Obolensky) voor.

Skyhorse werd geboren als Happy Day ter Putte bij Georges de Martelaere uit Assenede. Voordien werd de Calvaro-zoon uitgebracht door Cian O'Connor.

De vierde plaats ging eveneens naar een Amerikaanse amazone. Lucy Davis klokte met Old Oak Farm’s Cassis 54  38.95 seconden. Brazillian Eduardo Menezes maakte met Quintol de top vijf compleet na een rit in 39.30 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.