Vijfde dag van het BK van Jonge Paarden

Vijfde dag van het BK van Jonge Paarden

Deze dag stond volledig in het teken van springen, met in de voormiddag de troosting van de 5-jarige paarden en in de namiddag de tweede kwalificatie van de 7-jarige paarden.

Troosting 5-jarige paarden

Eens te meer hebben de ruiters aangetoond dat de Troostingsproef verre van de B-kant van een wedstrijd is, de competitie was meer dan spannend. Vooral ruiter Benny Naessens zal deze wedstrijd niet snel vergeten : hij zette niet alleen deze proef op zijn naam met de Zangersheide merrie Corlabella Edm Z (Corland x Parco), hij pakte ook de tweede plaats met O Star Van Dassegem (BWP - Quick Star x Clinton I). De derde plaats ging naar O 'Lalaika (BWP - Aktion Pur x Darco) bereden door Kobe Malisart. Voor het volledig resultaat, klik hier

Tweede kwalificatie van de 7-jarige paarden



De tweede kwalificatie van de 7-jarige paarden ging (eindelijk) helemaal door onder een prachtige zon. Maar liefst 22 wisten dubbel foutloos te blijven en zijn dus direct gekwalificeerd voor de grote finale van zondag. Onder hen veel paarden die hun kwaliteiten van de voorgaande jaren en/of dit sportseizoen wisten te bevestigen. Omdat er in de finale ruimte is voor meer paarden, komen ook de paarden met 1 strafpunt in beide omlopen in aanmerking – dat waren er 2 – evenals een deel van de 4-punters (volgens hun tijd). In totaal dus 41 paarden in de finale. Voor de resultaten, klik op equitationgesves.be of op equibel.
 Morgen, zaterdag 17/08, start met de troosting van de 6-jarige paarden, gevolgd door de finale van de 4-jarige paardenom de dag te eindigen met de troosting van de 7-jarige paarden.


Maar morgen start om 10u ook het Belgisch Kampioenschap Fokkerij in de binnenpiste, met niet minder dan 150 inschrijvingen! De dag start met de veulens optie springen gevolgd door de veulens optie dressuur. In de namiddag, plaats voor de proef model en gangen + vrijspringen voor 2-jarige paarden en 's avonds die voor de 3-jarige paarden. U vindt de startlijsten van de fokkerijproeven op equitationgesves.be.

Alle aanwezige eigenaars, ruiters, leden van de pers en andere geïnteresseerden zijn om 18h van harte uitgenodigd voor een drink ter gelegenheid van het vrijspringen van de 3-jarigen.
Vergeet niet dat u het springen ook live kunt volgen via Equideo.


Bron; Persbericht