Verhitte titelstrijd bij Young Riders met slechts 3 foutlozen in de tweede manche

Verhitte titelstrijd bij Young Riders met slechts 3 foutlozen in de tweede manche
Het gaat morgen uitlopen op een strijd worden tussen Boy-Adrian van Gelderen, Romy Mossinkhof en Gilles Thomas in het Belgisch Kampioenshap voor Young Riders. Dit trio bleef vandaag als enige voor de tweede maal foutloos in de tweede manche van het BK in de piste van het Azelhof. Klassementsleider Bunoit Moeskops zag hoe Hilton de Mereyt een balk uit de lepels tikte en valt hiermee terug in het klassement.

Het was een pittige opgave vandaag. Slechts drie combinaties bleven foutloos, drie extra wel van het hout maar kwamen in problemen met de tijd.

Gilles Thomas neemt dankzij de fout van Moeskops de leiding over in het klassement. Gisteren plaatste hij zich met Conaro al op een tweede plaats, nu bleef het duo ook weer foutloos. Morssinkhof volgt op de tweede plaats en Van Gelderen is derde.

De combinaties die in tijdsnood kwamen staan er ook goed voor zo kregen Laura Mathy, Neal Vanderwegen en Leonie Peters alle één tijdsfout. Ondanks zijn vier springfouten plaatste Moeskops zich wel voor de finale van zondag. Er kan dus nog van alles gebeuren in de slotfase van het kampioenschap.

Kijk hier voor de resultaten van de tweede manche.