Emma Augier De Moussac pakt stralende overwinning in Eindhoven

Emma Augier De Moussac pakt stralende overwinning in Eindhoven
Het was zojuist top amazone Emma Augier De Moussac die iedereen het nakijken gaf in de NXP Semiconductors Prix op het CSI in Eindhoven. In de rubriek over 1.50m bleef de amazone 11 anderen voor met haar KWPN merrie Diva (v. No Limit). De beste Nederlander was Gert-Jan Bruggink, hij sprong met Charmeur 436 (v. Christallo) naar de tweede plaats.

Het was een pittige opgave die parcours bouwer Louis Konickx had opgesteld aan de Karpendonkse plassen in Eindhoven. In de sleeppauze waren er slechts twee foutloze combinaties. Maar in de tweede helft van het deelnemers veld voegden zich er dan toch nog 10 bij.

Onder hen was het Augier De Moussac die haar KWPN merrie op ongelooflijke wijze door het parcours stuurde. Het duo klokte een rit van 43.83 seconden waar niemand een antwoord op op had. Zelfs niet de Bruggink! De toch altijd snelle ruiter uit De Lutte stuurde zijn schimmel ook rap rond maar kwam met zijn rit van 44.15 seconden tekort om er een thuiszege van te maken. Michael Greeve volgde met de KWPN hengst Emir R (v. Colman). Het duo klokte 44.79 seconden en claimde daarmee de derde plaats voor de neus van Hendrik-Jan Schuttert weg.

De top vijf werd compleet gemaakt door Hilary Mc Nerney. In het zadel van de KWPN merrie Z Acodate Ddl (v. Namelus R) kwam de Amerikaanse amazone in 45.24 seconden als vijfde over de eindstreep.

Kijk hier voor alle resultaten.