Vanessa Mathieu pakt zege en podiumplaats in Chevenez

Vanessa Mathieu pakt zege en podiumplaats in Chevenez
Vanessa Mathieu heeft vandaag in Chevenez enkele mooie prestaties neergezet. De amazone pakte de overwinning in de CSI* 1,20m met de Hannoveraanse merrie Guapa II (Graf Grannus x Stakkato). Mathieu en haar vijftienjarige Guapa wonnen met een nipte tijd van 28,46 seconden. De Zwitserse Corina Knuchel volgde snel met haar tijd van 28,63 op Quantums Qualita. De verdere top vijf viel ook in Zwitserse handen, met Johanne Hermann en Quadriga KZI op de derde en Nadine Steffen op de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Lilly Steinmann.

Mathieu verscheen in deze proef ook met Nectare Imperial de Fey. Met dit paard bemachtigde ze de 28ste plaats na een foutloze ronde. Ook Jérome Hennau en Raphael Masson bleven foutloos.

In de Prijs Brunschwig et Cie 1,30m pakte Vanessa Mathieu de achtste plaats met For My Life, een dertienjarige zoon van For Pleasure. Het duo bleef foutloos in 32,38 seconden. De overwinning in deze proef ging naar de Zwitser Felix Graf met Alesia de la Cense.

De moeilijkste proef van vandaag, de CSI2* 1,40m Prix Louis Lang S.A., werd gewonnen door de Zwitser Martin Fuchs met Dubai Du Bois Pinchet. Frankrijk pakte de tweede plaats met Franck Goubard en Quintana VII, Philipp Züger en Cassido GZ claimden de derde plaats dan weer voor Zwitserland. Onze eigen Raphael Masson en Corismo reden de snelle tijd van 33,96 seconden, maar maakten helaas een fout.