Top tien klasseringen voor Vorsselmans en Den Doelder in Roosendaal

In Roosendaal werd zonet de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden afgewerkt. De 6-jarige paarden kregen een parcours van 1,25m voorgeschoteld, de 7-jarige één van 1,30m. 52 combinaties kwamen aan de start en 15 van hen keerden terug voor de allesbeslissende barrage.

In die barrage was het Kim Emmen die met de 7-jarige Flock (v. Spartacus) naar de overwinning sprong. Met hun tijd van 30,88 seconden waren ze bijna twee seconden sneller dan de tweede in de rij. Op die manier schreven Emmen en haar merrie de rubriek op hun naam. De tweede plaats ging naar Lars Kersten. Met First One (v. Numero Uno) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 32,62 seconden. De derde plaats ging naar Glamour, die meteen ook de beste 6-jarige was. Samen met haar ruiter Sjaak Sleiderink sprong de merrie in 32,93 seconden een foutloze omloop.

Anne-Marie Poels en Flash (v. Numero Uno) namen de vierde plaats voor hun rekening. Het duo liet het hout ongemoeid en finishte in 33,37 seconden. Thomas Brandt was de enige niet-Nederlandse ruiter in de top vijf. Met een tijd van 33,46 seconden eindigde hij met zijn Clinton I dochter Cardinale 22 op de vijfde plaats.

Voor onze landgenote Annelies Vorsselmans was er met de 7-jarige merrie First Lady G een achtste plaats. Vorsselmans sprong een foutloze omloop in 37,99 seconden. Hiermee deed ze het net iets beter dan een andere landgenoot, Marinus Den Doelder. Den Doelder sprong met de eveneens 7-jarige Kontessa Ten Braem (v. Windows vh Costersveld = Corne) een foutloze barrage in 38,19 seconden. Hij eindigde zo op de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten