François Mathy Jr. en Camille Demolie op het podium in Oliva

In Oliva stonden deze middag nog verschillende proeven op het programma. Eén daarvan was de 1,30m rubriek van de 2-ster competitie. De rubriek was een joker-rubriek. Ruiters kregen dus punten voor elke hindernis die ze onaangeroerd lieten. Indien meerdere ruiters het hout ongemoeid lieten, was de tijd doorslaggevend.

Uiteindelijk was het de Ierse ruiter Neal Farron die met de 9-jarige Magic Cuidam (v. Luidam) naar de overwinning snelde. Hij reed de merrie in 51,10 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Op die manier was hij de overtuigende winnaar; hij was meer dan drie seconden sneller dan de Franse ruiter Harold Boisset die met Quaprice d'Aveyron de tweede plaats voor zijn rekening nam. Boisset sprong een foutloze omloop met zijn 13-jarige Diamant de Semilly dochter en klokte af in 54,50 seconden. Onze landgenoot François Mathy Jr vervolledigde de top drie. Met Balthazar Vp Wisbecq (v. Obus Delcour Wisbecq) onder het zadel sprong hij een foutloze ronde in 55,23 seconden.

De Amerikaan Justin Resnik en Copias (v. Calido I) eindigden op de vierde plaats met een tijd van 55,51  secoonden. Vladimir Bykov volgende op vijf met zijn 8-jarige hengst Cavalier.

Ook de ruiters van de 1-ster competitie kregen vandaag de kans om te tonen wat ze waard zijn. Het hoogtepunt van de dag was een 1,40m rubriek waaraan 68 combinations deelnamen. Een barrage met twintig combinaties moest bepalen wie zich uiteindelijk de winnaar of winnares van de proef mocht noemen...

Die winnares werd de Zwitserse Emilie Paillot. Zij sprong met haar 12-jarige ruin Robert Le Dyable (v. Quatar de Plape) een foutloze barrage in 35,31 seconden. Hiermee bleef ze onze landgenote Camille Demolie voor. Demolie sprong met Chica Fino (v. Calido I) een foutloze barrage en klokte af in 36,06 seconden. Dit leverde haar uiteindelijk de tweede plaats op. De Ier Trevor Breen vervolledigde het podium. Hij rekende op zijn 8-jarige KWPN ruin Entreprise (v. Choccoprince) om in 37,24 seconden naar de eindmeet te rijden. Hij liet hierbij alle balken in de lepels.

Javier Salvador Torreguitart en Aplicatia (v. Corland) eindigden op de vierde plaats. Neal Farron en Casy M&M Z (v. Cassandiamo) werden vijfde.

Ook Emilie en Zoe Conter traden aan in de barrage. Beide amazones kregen een springfout aangerekend. Uiteindelijk eindigde Emilie Conter op de veertiende plaats met Hera Van Texelhof (v. Catwalk van de Helle). Zoe Conter eindigde met de 11-jarige Cortani (v. Cornet Obolensky) op de zestiende plaats.

Klik hier voor alle resultaten