Thomas Symons en Lieze Maesen ijzersterk op het Woutershof

Thomas Symons en Lieze Maesen ijzersterk op het Woutershof
Na twee weken rust verzamelden de Limburgse LRV ruiters zich afgelopen weekend op het Woutershof in Kuringen. In een gezellig drukke klasse Zwaar klasseerden drie combinaties zich voor de barrage. De snelste chrono kwam uiteindelijk op naam van Thomas Symons met Esteban van Waerde (Whitesnake). Begin deze maand klasseerde de combinatie zich nog op een derde plaats.

Steven Konings volgde met net geen vijf seconden verschil op de tweede stek. De Nationale LRV kampioen volgde op de tweede plaats met zijn vertrouwde Nonstop-nazaat, Fidel. Met één springfout werkte Ingriet Ramaekers het podium af in het zadel van Lady Z.

Net buiten het podium volgden Lauren Vangronsveld met Victoria op vier en Thys Goemans in het zadel van Kamira op vijf.

Van de zes barrage kandidaten in de klasse M hielden er drie het hout in de lepels. De snelste tijd was er voor de Diepenbeekse Leen Geysen. Samen met Hastalavista Ijzeren Lindehof tikte Geysen echter één balk uit de lepels en strandde zo net buiten het podium. Ruim vier seconden trager, maar wel foutloos sprong Lieze Maesen naar de overwinning met Kanermie van het Weyenshof (Nabab de Reve).

Danny Loos volgde foutloos met ruim één seconde verschil op de tweede plaats. Samen met Lighting boy van het Gildenhof bleef Loos Olaf Van Beers met Etanette C voor.

In de klasse L werd het een spannende strijd waarbij het volledig podium op minder dan een seconde van elkaar verwijderd was. Lander Swinnen ging aan de haal met het kampioenenlint. Samen met Livingstone E bleef Swinnen, Gitte Wuyts met Iblesse van de Dijkhoeve voor. Eline Reyners werkte het podium af op de rug van Bitashi van Bareelhof.

Uitslag