Thomas De Cock: "Kampioenentitel was mijn laatste overwinning met Gloria"

Thomas De Cock: "Kampioenentitel was mijn laatste overwinning met Gloria"
De Oost-Vlaming Thomas De Cock won ruim een week geleden de nationale LRV titel in de klasse zwaar. De Cock kwam tijdens de barrage als laatste aan de start. Hij zette zonder twijfelen de tijd van Leslie Van Hamme nog scherper, wat hem uiteindelijk ook de overwinning opleverde. Enkele dagen na zijn overwinning maakte hij tijd voor een praatje met Equnews.

thomas de cock gloria nationaal 16 2Had je zelf verwacht dat je het kampioenschap zou winnen?
Nee, ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen. Ik hoopte wel dat ik een goed resultaat zou kunnen neerzetten, want het was immers de laatste rit van mijn paard Gloria. Ze zal nu gebruikt worden voor de fokkerij. Deze overwinning is dus een mooie afsluiter van haar carrière.

Je kwam als laatste aan de start en kon de tijd van Leslie Van Hamme bijna twee seconden scherper stellen. Had je zelf verwacht dat je zo snel kon gaan?
Ik wist van mezelf  dat ik met dit paard enorm hard kan rijden, ik wist dus wel dat ik in principe sneller kon zijn dan Leslie. Maar dan moet je natuurlijk hopen dat er geen balken uit de lepels vallen, wat gelukkig ook niet gebeurd is.

Wat zijn je verwachtingen voor het buitenseizoen?
Deze overwinning heeft mij enorm veel vertrouwen gegeven. Daarom heb ik besloten om met drie verschillende paarden terug op nationaal niveau te gaan rijden.

Wat zijn je dromen en verwachtingen voor de toekomst?
Mijn grootste droom is dat mijn drie kinderen gezond en gelukkig mogen zijn en blijven. Ik hoop ook dat ze kunnen blijven genieten van hun hobby. Op sportief vlak hoop ik vooral dat ik nog een (paar) keer nationaal kampioen kan worden (lacht).

Naar welke ruiter kijk je zelf op?
(zonder twijfelen): Jos Lansink.