Thierry Goffinet is de beste in de GP-Kwalificatie in Bonheiden

Thierry Goffinet is de beste in de GP-Kwalificatie in Bonheiden
Net na de middag werd in Bonheiden de 1.40m GP-kwalificatie verreden. In deze proef tegen de klok kwamen maar liefst 120 combinaties aan de start. Doordat er meer dan 100 deelnemers zijn, is de organisatie verplicht om twee klassementen op te stellen. Zo zijn er achteraf dus twee winnaars.

Thierry Goffinet, die vandaag al tweede werd bij de zesjarige paarden, reed de tienjarige hengst Navarro UK (v. Darco) supersnel naar de eerste plaats. In een tijd van 64.58 seconden bleef hij ver voor de concurrentie. Hij moest deze overwinning delen met de Britse Laura Mantel en Glory B V (v. Caretino Glory). Zij kwam foutloos over de eindstreep in 66.30 seconden. Op de tweede plaats zagen we Francesca Capponi met Magical JW (v. Lupicor) en Mauricio Ruiz met Verona VII (v. Gerlinus). Zij reden foutloos rond in respectievelijk 68.24 seconden en 69.01 seconden. Vincent Voorn en Trevor Been werden beiden derde. Voorn bleef van het hout met Quinlan (v. Quidam's Rubin) in 69.24 seconden. Trevor Been wist dezelfde prestatie neer te zetten met Bombay (v. Lord Z). Vorige week waren er nog twee overwinningen in Bonheiden voor de Ier en de schimmelmerrie.

Op de vierde plaats zagen we Jean-Christophe De Grande (Ugo du Manoir de Clavier) en David Malfait (Hunters Conlypso II) terug. Ann-Carton Grootjans (Funky Music) en Pilar Cordon (Armani de Maraichers) eindigden op de vijfde plaats.

In de 1.30m was de winst voor Frederik Cattebeke en de Berlin-nakomeling Zirikit. Cattebeke bleef foutloos in een tijd van 50.22 seconden. Hij was zo drie seconden sneller dan de Noorse Cecilie Hatteland. Met Cougar Z G&C (v. Calvados Z) kwam zij foutloos door de chrono in 53.60 seconden. De Franse Sophie Michiel eindigde op de derde plaats met Taiga de Tus (v. Robin II Z). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 54.67 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Bunoit Moeskops met ILY vt Plutoniahof Z (v. Indoctro) en Bernardo Mathias met Jealous (v. Echo Van Het Neerenbosch).