Thierry Goffinet beleeft succesvolle eerste dag op Vilamoura Tour

Thierry Goffinet beleeft succesvolle eerste dag op Vilamoura Tour
In Vilamoura is vandaag de Atlantic Tour van start gegaan. Aankomende week staat het programma in het teken van de Young Horses en verschillende internationale topruiters die hier met hun paarden aan de start komen. Veel ruiters zullen zich deze week melden om hun paarden weer voor te bereiden op het outdoor seizoen.

De dag begon met een overwinning van de Britse amazone Laura Renwick en haar MhsSanfrancisco (v. Guidam Junior) met wie zij in de 6 jarigen rubriek op 1.25m naar de winst sprong in 61.70 seconden. Ook nam ze beslag op de tweede plaats, ditmaal met haar andere paard Arkuga (v. Arko III) met wie ze naar een tijd wist te rijden van 62.80 seconden. Ze bleef voor op de Portugees Mario Prieto die hier met Gazelle B (v. Coloraddo Z) naar de derde plaats reed in 67.01 seconden. Het was hier Thierry Goffinet die zich voor België nog een achtste plaats wist aan te meten. Hij deed dit samen met zijn BWP-er Landiamo S (v. Andiamo) in 68.42 seconden.

In het 1.25m tegen de klok was het vervolgens Cassio Rivetti die hier voor Brazilië naar een mooie overwinning sprong met zijn nieuwe hengst Exocet du Houssoit (v. Ugano Sitte). De zevenjarige hengst heeft hij nog maar kort onder het zadel, maar lijkt zich met deze overwinning prima te ontwikkelen. Zij bleven de concurrentie voor met een tijd van 82.83 seconden. De combinatie wist als enige zonder tijdsfouten het parcours door te komen. Naast de eerste plaats wist hij met zijn andere paard Quarisma RC (v. Quintender 2) nog naar de derde plaats re rijden met een tijd van 85.56 seconden. Zij kregen 1 strafpunt voor tijd aangerekend. Als tweede eindigde Jackson Reed Stephenson die hier voor Engeland zijn Casparow (v. Clarimo) naar een mooie tweede plaats reed in 85.43 seconden.

Bij de zevenjarigen blijft de top vijf in handen van de Britten. Het was hier uiteindelijk Laura Mantel die de winst op haar naam schreef met de KWPN merrie Funnycan (v. Zavall VDL) met wie zij naar een tijd wist te rijden van 66.56 seconden. Ze bleef hiermee voor op Nicole Pavitt die hier met Paris 16 (v. Don VHP Z) naar de tweede plaats reed in 66.83 seconden, gevolgd door Laura Renwick en haar Alothain de Blondel (v. Newton de Kreisker) die naar een tijd reden van 66.85 seconden en daarmee op de derde plaats eindigden. Voor Clara Lafrut was er nog een tiende plaats in deze rubriek met haar Fape Chetak Massangana (v. Cassini II). Zij deden dit in 73.43 seconden met een foutloze ronde.

Bij de vijfjarigen wisten zich 12 ruiters te plaatsen. Hier vinden we onder andere Thierry Goffinet terug met zijn BWP-er Mr. Idol S en met zijn andere troef Crush Second Life Z (v. Chellano).

Klik hier voor alle resultaten