Karel Cox en Cassandre Malherbe springen zich in de kijker in Mijas

Karel Cox en  Cassandre Malherbe  springen zich in de kijker in Mijas
Een nieuwe week verwelkomt de Costa del Sol tour het internationaal springpubliek in Mijas, Spanje. Net zoals bij de overige springtoeren in het zuiden van Europa bijten de jonge paarden de spits af. Bij de zevenjarigen sprong Chudyba Bronislav met de KWPN'er Frederiks (Carambolde N.O.P. x Up To Date) naar de overwinning.

De combinatie noteerde een dubbele foutloze omloop in 34,26 seconden. Met slechts een fractie verschil volgde de Zweedse Antonia Andersson met Anaelle de Lojou (Apache d'Adriers x Diamant de Semilly). Yves Houtackers vervolledigde het podium in het zadel van Atrevido de Beaufoour (Diamant de Semilly x Heartbreaker).

Sillo Radovan en Kartouch van 't Klavertje Vier (Bamako de Muze) strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Bethanie Knight en Cassalfino (Casall ASK) volgde op de vijfde stek.

Bij de zesjarigen haalde opnieuw een KWPN'er de winst. Goya vd Heezerenbosch (Calvaro Z x Quick Star) met zijn Zweedse amazone Antonia Andersson sprong ditmaal naar de winst in 35,03 seconden. Voormalig Belgisch Kampioen, Karel Cox volgde op de tweede plaats met Jos Stevens' fokproduct, Nistria vd Winning Z (Nonstop x Cassini I). De Belgische combinatie klokte foutloos af in 36,02 seconden. Onder het zadel van Bronislav Chudyba sprong Gijanta (Ukato) naar de derde plaats.

Cassandre Malherbe en Frederik Spiessens' sBs'er Fee van het Cauterhof (Bamako de Muze) volgde op de vierde plaats terwijl het Britse duo Nicol Carron de top vijf afwerkte op de rug van Galerius (Diamant de Semilly).